Localitati Ilfov
Ilfov
Cautari Frecvente
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z
City break

Informatii Ilfov

Informaţii generale
Aşezare
Se poate spune că este aşezat în partea de sud a României, având o suprafaţă de 1.593 km2 şi o populaţie de 276.000 locuitori, fiind cel mai tânăr judeţ al ţării (24 septembrie 1996).

Vecini
La Nord: Judeţul Prahova, la sud-est: Judeţul Călăraşi, la sud-vest: Judeţul Giurgiu, la est: Judeţul Ialomiţa, la nord-vest: Judeţul Dâmboviţa.

Relief
Se suprapune în întregime pe subunităţile Câmpiei Vlăsiei, ca unitate a Câmpiei Române.

Cursurile de apă
Principalele râuri care drenează teritoriul judeţului îşi au obârşia în zone mai înalte: Ialomiţa, Dâmboviţa, Sabarul. Un interes deosebit îl prezintă numeroasele lacuri din cuprinsul său: Buftea, Buciumeni, Mogoşoaia, Chitila, Străuleşti, Băneasa, Herăstrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Pantelimon, Cernica.

Clima
Este temperat-continentală, temperatura medie a lunii ianuarie fiind de -2,5C, iar cea a lunii iulie de 23C.

Neolitic
Cele mai vechi materiale datează din paleoliticul mijlociu (descoperirile de la Măgurele). La Cernica - Căldăraru s-a descoperit una dintre cele mai mari necropole din sud-estul Europei. Cuprinzând principalele localităţi din jurul capitalei oferă amatorilor de excursii variate posibilităţi de recreere, punând la dispoziţie păduri, câmpuri pentru vânătoare, lacuri şi râuri pentru pescuit şi diferite sporturi nautice, obiective de mare valoare artistică de interes turistic pentru a fi vizitate.

Atracţii Turistice
Zone de agrement
Pădurea şi Lacul Snagov (la 40 de km de Bucureşti), deosebit de atractive pentru locuitorii capitalei. Lacul este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Câmpia Română (576 ha, 18 km lungime, 9 m adâncime), pe el putându-se practica diferite sporturi nautice, face plimbări de agrement, pescui (biban, plătică, guvid, crap). Pădurea (rest al vechilor codri ai Vlăsiei ce acopereau odinioară întreaga Câmpie Română), este amenajată ca un imens parc în care se găsesc plaje, restaurante, fiind declarată rezervaţie naturală. Vegetaţia sa lemnoasă este reprezentată de stejar, carpen, tei. Lacul şi Pădurea Căldăruşani (la 45 km de Bucureşti), zonă turistică mult căutată, în special de amatorii de pescuit şi vânătoare. Lacul este un vechi liman fluvial (6 m lungime, 5 m adâncime), iar pădurea din jurul lui este propice vânătorii de iepuri şi fazani, o parte din ea formând o rezervaţie forestieră ce adăposteşte stejar, plop, sălcii. Pădurea Băneasa (la 10 km de Bucureşti), un frumos loc de recreere din împrejurimile capitalei, un punct special de atracţie fiind colţul zoologic ce dispune de câteva sute de exemplare de animale. Pădurea şi Lacul Cernica. Lacul are 311 ha, pe malul său drept amenajându-se un ştrand cu cabine, debarcader, restaurant, cabinet medical, terenuri sportive, iar pădurea oferă numeroase posibilităţi de vânătoare. Pădurea Râioasa (la 6 km de Mogoşoaia), rezervaţie forestieră şi floristică, denumirea explicându- se prin aspectul copacilor care au pe scoarţă foarte mulţi licheni şi muşchi. Alte zone de agreement: Lacul Mogoşoaia (la 15 km de Bucureşti), are 66 ha, pe malul sau stâng fiind amenajat un ştrand, Lacul Pantelimon are 260 ha, pe malul său drept fiind amenajate terenuri sportive şi ştranduri.

Vestigii istorice
Palatul Mogoşoaia (la 14 km de Bucureşti), construit ca reşedinţă princiară de Constantin Brâncoveanu în 1702. Este un splendid monument de arhitectură ce îmbină elementele autohtone cu arta italiană. Profilul său armonios se oglindeşte în apele lacului Mogoşoaia spre care coboară printr-un şir de terase succesive. Parcul în care se află palatul este împodobit cu coloane, statui, garduri vii, arbuşti, ce sporesc pitorescul locului. Găzduieşte un valoros muzeu de artă feudală brâncovenească.

Edificii religioase
Mănăstirea Snagov (la 40 de km de Bucureşti), amintită în documente încă de la sfârşitul sec. XIV, când se presupune că a fost ridicată de Vlad Ţepeş (1456 - 1462). Biserica actuală datează din sec. XVI şi este un monument reprezentativ pentru arhitectura evului mediu. Picturile reprezintă cel mai mare ansamblu mural medieval păstrat într-o biserică în România. A jucat un rol cultural important deoarece a adăpostit unul dintre primele centre tipografice ale ţării Româneşti (la sfârşitul sec. XVII). Mănăstirea Cernica (la 25 de km de Bucureşti), din sec. XIX, deţine un muzeu cu valoroase şi vechi obiecte de artă şi cult. Mănăstirea Căldăruşani (la 40 de km de Bucureşti), ctitorie a lui Neagoe Basarab, între 1637 - 1638, deţine o colecţie muzeală de opere de artă veche şi picturi de N. Grigorescu.

Edificii culturale
Muzeul de artă brâncovenească (Palatul Mogoşoaia) cuprinde obiecte reprezentative care completează cadrul arhitectonic şi atmosfera medievală caracteristică acestui preţios monument. Sunt expuse piese de argintărie, sculptură, ţesături vechi şi broderii în fir de aur şi argint, hrisoave, tipărituri rare, cu miniaturi originale foarte valoroase.
Cauta in Ilfov
Bilete avion  • Bilete low cost
Atractii si zone de interes
Pompieri
Primaria Comunei Peris - Formatia Civila Pompieri
Politie
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Cornetu
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Darasti
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Dascalu
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Dobroiesti
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Dragomiresti Vale
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Jilava
Inspectoratul De Politie Al Judetului Ilfov - Postul De Politie Magurele
Primarie
Primaria Comunei Berceni
Primaria Comunei Branesti
Primaria Comunei Chiajna
Primaria Comunei Chitila
Primaria Comunei Ciolpani
Primaria Comunei Corbeanca
Primaria Comunei Cornetu
Mass Media
Tipografia Eurografica
Aeroporturi
Cargg Partner Expeditii S.R.L.
COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORTURI AERIENE TAROM
ION TIRIAC AIR
Kuhne & Nagel Transport S.R.L.
Invatamant
GRADINITA LA BUNICA
GRADINITA NR. 1 PROGRAM PRELUNGIT
GRUPUL SCOLAR PAMFIL SEICARU
COLEGIUL SILVIC THEODOR PIETRARU
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 125 OTOPENI
SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL MONAHAL EPISCOP CHESARIE PAUNESCU PANTELIMON
LICEUL TEORETIC TRAIAN LALESCU
Farmacii
AMA 28 PHARMA-COR
C&C WORLD S.R.L.
CONFIDENTIA S.R.L
DENIS S.R.L.
Farmacia 1 Decembrie Srl
Farmacia Balotesti Srl
Farmacia Chitila

Ghid
Informaţii generale
Aşezare
Se poate spune că este aşezat în partea de sud a României, având o suprafaţă de 1.593 km2 şi o populaţie de 276.000 locuitori, fiind cel mai tânăr judeţ al ţării (24 septembrie 1996).

Vecini
La Nord: Judeţul Prahova, la sud-est: Judeţul Călăraşi, la sud-vest: Judeţul Giurgiu, la est: Judeţul Ialomiţa, la nord-vest: Judeţul Dâmboviţa.

Relief
Se suprapune în întregime pe subunităţile Câmpiei Vlăsiei, ca unitate a Câmpiei Române.

Cursurile de apă
Principalele râuri care drenează teritoriul judeţului îşi au obârşia în zone mai înalte: Ialomiţa, Dâmboviţa.. citeste mai mult